Project news
Найзахопливіші детективи для підлітка
Wizeclub Education: курси додаткової освіти в Україні
Що робити, якщо болить поперек
Онлайн академія Mate academy – від мрії потрапити в IT до першої роботи
Мобільні додатки для підтримки організації навчання та співпраці в освітньому процесі
Школа англійської для дітей: важливість навчання та як вибрати кращу школу
Хто такий Зевс?
Вивчаємо англійську за допомогою читання
Благодійність та соціальна відповідальність бізнесу
Як обрати надувний басейн?
Як створити і розкрутити групу у Фейсбуці без блокування
Практичні рекомендації по вибору школи англійської мови
Options for checking articles and other texts for uniqueness
Різниця між Lightning та USB Type-C: одна з відмінностей iPhone
Столична Ювелірна Фабрика
Відеоспостереження у школі: як захистити своїх дітей?
Чим привабливий новий Айфон 14?
Розширений пакет за акційною ціною!
iPhone 11 128 GB White
Програмування мовою Java для дітей — як батьки можуть допомогти в навчанні
Нюанси пошуку репетитора з англійської мови
Плюси та мінуси вивчення англійської по Скайпу
Роздруківка журналів
Either work or music: 5 myths about musicians and work
На лижі за кордон. Зимові тури в Закопане
Яку перевагу мають онлайн дошки оголошень?
Огляд смартфону Самсунг А53: що пропонує південнокорейський субфлагман
БЕЗПЕКА В ІНТЕРНЕТІ
Вітаємо з Днем Вчителя!
Портал E-schools відновлює роботу
Канікули 2022
Підписано меморандум з Мінцифрою!
Voting
Як Вам новий сайт?
Total 4 common:people_all_forms

Аналіз методичної роботи

Date: 17 березня 2023 о 11:41
82 view

ПОЧАПІВСЬКА ГІМНАЗІЯ
ЛЮБОМЛЬСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ КОВЕЛЬСЬКОГО РАЙОНУ
ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ
вул. Незалежності ,96,с. Почапи, Ковельський район,
Волинська обл., 44341, E-mail: po4apu@gmail.com
ЄДРПОУ 23018402

Аналіз методичної роботи
за 2022 /2023 навчальний рік
У 2022-2023 н.р. методична робота в школі здійснювалась відповідно до «Закону про освіту», «Концепції НУШ», «Про загальну середню освіту», Державної та регіональних програм «Учитель», «Про методичне об'єднання вчителів». Внутрішньошкільна методична робота з педагогічними кадрами була спрямована на формування професійної компетентності, збереження та розвиток творчого потенціалу всього колективу, виробити інноваційний стиль діяльності, підготувати вчителів до пошукової діяльності, залучати до науково-дослідницької діяльності.
Роботу педагогічного колективу в 2022-2023н.р. було спрямовано на реалізацію науково-методичної теми «Розвиток ключових компетентностей учнів, підвищення рівня їх соціалізації та адаптації до життя в громадянському суспільстві шляхом удосконалення навчально-виховного процесу на інноваційній основі» та виконання таких завдань:
- глибоке й всебічне освоєння й реалізація в практичній діяльності школи концептуальних основ та принципів розвитку національної системи освіти; - упровадження в навчально-виховний процес інноваційних методик і технологій трансформування наукових ідей у практику діяльності вчителів школи; - створення організаційних умов для безперервного вдосконалення фахової освіти, кваліфікації педагогічних працівників і підвищення професійної майстерності кожного вчителя;
- упровадження в навчально-виховний процес новітніх теоретичних розробок, передового досвіду, сучасних педагогічних технологій;
- підвищення якості знань учнів з предметів ;
- забезпечення роботи науково-практичних семінарів з актуальних питань навчання і виховання школярів;
- продовження роботи щодо забезпечення охорони та зміцнення здоров’я учнів;
-підвищення теоретичної, науково-методичної та професійної підготовки педагогічних працівників шляхом організації роботи шкільного методичного об’єднання учителів-предметників, проведення відкритих уроків-онлайн у вчителів, які атестуються;
-підвищення рівня профілактично-консультативної роботи серед учнівського колективу, батьківської громади;
-забезпечення роботи науково-практичних семінарів з актуальних питань навчання і виховання школярів;
-підвищення іміджу Почапівської гімназії;
- поширення передового педагогічного досвіду вчителів гімназії.
В гімназії обговорювалися такі питання: зміст, форма, методи підвищення кваліфікації педагогічних працівників;
- підготовка учнів до участі в шкільних предметних олімпіадах та конкурсах;
З метою вдосконалення професійної та фахової майстерності педагогів проводилися методичні заходи, у рамках яких учителі, що атестуються. проводили відкриті онлайн-уроки. Заняття були проведені на високому та достатньому методичному рівні. Уся методична робота була спрямована на розвиток ініціативи й творчості педколективу в процесі вирішення проблемосвітнього процесу, на покращення й удосконалення системи знань, умінь і навичок учнів через упровадження інноваційних технологій.
Вчителі брали участь у підготовці та проведенні тематичного педагогічного семінару: «Формування позитивного мислення як важлива умова підвищення стресостійкості і самореалізації педагогів в умовах воєнного стану», на якому прозвучали виступи вчителів.
Педагоги були активними учасниками шкільних, районних онлайн- семінарів .
Педагогом-організатором Богомазюк А.О. був проведений захід на тему: «Подолаємо булінг разом », класними керівниками проведено виховну годину «Коло друзів всіх єднає »
Методична робота в школі була спрямована на вдосконалення методичної підготовки, фахової майстерності вчителя, вдосконалення методики проведення уроку. Учителі за графіком провели контрольні роботи, підсумкові роботи, результати яких узагальнили й обговорили на нарадах при директору.
З метою поліпшення інформаційно-методичного забезпечення організації роботи з педагогічними кадрами та якісної організації навчально-виховного процесу систематично надаються консультації вчителям про стан сучасної освіти в Україні шляхом проведення консультацій, нарад при директорові.
Особлива увага приділяється удосконаленню професійної підготовки педагогічних працівників. Одним із провідних аспектів у роботі із забезпечення високого методичного й професійного рівня діяльності педагогічного колективу є підвищення кваліфікації педагогічних працівників. Реалізація цієї мети відбувається шляхом курсової підготовки на базі ВІППО та самоосвіти педагогів. У цьому напрямку слід відзначити самоосвітню діяльність учителів-предметників під час дистанційного навчання, а саме прослуханих ними вебінарів і отриманих сертифікатів.
Гімназія організувала освітній процес в умовах дистанційного навчання, у тому числі планування кількості та обсягу завдань та контрольних заходів, з урахуванням принципу здоров’язбереження, запобігаючи емоційному, ментальному та фізичному перевантаженню учнів;
– забезпечила усім учням доступ до навчальних матеріалів та завдань шляхом використання різних засобів обміну інформацією, зокрема вчителі школи працювали, використовуючи освітні застосунки, соціальні мережі, сайт школи.
– ураховано кількість дистанційних перевірочних робіт та усних опитувань з метою недопущення перевантаження учнів і раціонального використання часу;
Оцінювання є невід’ємною частиною процесу навчання, дистанційне навчання не є винятком.
Учні школи також оцінювалися в асинхронному режимі, виконуючи завдання в зручний час. Результати оцінювання навчальних досягнень фіксувалися в довільній формі вчителем і індивідуально повідомлися учню. Основною метою оцінювання учнів в умовах дистанційного навчання була не перевірка й контроль, а забезпечення зворотного зв’язку вчителя з учнями.
Кількість робіт, які підлягали поточному оцінюванню та передбачали фіксацію оцінки в класному журналі, під час дистанційного навчання було оптимізовано з метою уникнення перевантаження учнів.
Підсумкова оцінка за І семестр виставлялася з урахуванням результатів поточного, тематичного оцінювання, отриманих учнями під час дистанційного навчання .
Отже, слід зазначити, що методична робота протягом 2022-2023 н.р. проводилася на достатньому рівні, але потребує конкретних і кардинальних змін у підході в організації й роботі з обдарованими дітьми, у спрямуванні дієвих заходів щодо формування переможців олімпіад;
- методична робота спланована на вирішення запланованих завдань і зорієнтована на конкретні результати;
- у школі панує творча атмосфера.
Позитивні тенденції:
- методична робота ефективно впливає на підвищення професійного рівня педагогічного колективу;
- активізація роботи із впровадження в практику особистісно- орієнтованих та сучасних технологій.
Проблеми:
- організація науково-дослідної роботи;
- розробка власних науково-методичних і дидактичних матеріалів та публікація передового досвіду.
Таким чином, пріоритетними завданнями залишаються:
1. Підвищення якості знань учнів.
2. Активізація роботи з учнями, що мають високі навчальні можливості, з обдарованими дітьми з метою вирощування відмінників, переможців учнівських олімпіад, конкурсів, оглядів тощо.

Comments:
Only authorized users can leave comments.